Jastuci za spavanje

Pravi izbor jastuka, kvalitetna posteljina i dušek mogu u mnogome poboljšati kvalitet vašeg sna.

Vredno je truda pronaći pravi jastuk koji će vam obezbediti udoban san i ispravno držanje tela. Moguće je da vama ili vašem supružniku, detetu ili nekom drugom isti jastuk ne odgovara.

Jastuke bi trebalo s vremena na vreme oprati u mašini na temperaturi od 60 stepeni.

Jastuk ima kraći vek trajanja u odnosu na posteljinu zbog težine naše glave i posle nekog vremena biva tanji i više ne obezbeđuje pravilno držanje tela tokom sna. Jastuk izrađen od prirodnih materijala će u svakom slučaju duže trajati od sintetičkog jastuka, duže će zadržati svoj oblik i obezbediti ispravno držanje kičme tokom sna.

Treba napomenuti da postoje i jastuci od lateksa koji daju čvrstu podršku telu i njihov oblik dugo ostaje isti, ne sakupljaju prašinu i pogodni su za osobe koje boluju od astme.

Jastuci za spavanje

 • Veličine jastuka:
  Standardni jastuci veličine 50x75cm
 • Budoar jastuci veličine 30x40cm
 • Jastuci kvadratnog oblika veličine 66x66cm (korisni za sedenje u krevetu)
 • Jastuci veličine 50x90cm
 • Jastuci za dodatnu podršku u krevetu

Ako niste sigurni kakav će vam jastuk najbolje odgovarati, razmislite kako spavate. Ako spavate na leđima preporučuje se jastuk srednje veličine, a ako spavate sa strane koristite jastuk koji će vašem vratu pružiti najbolju podršku tokom sna.

U svakom slučaju, preporučuje se da koristite navlake za jastuk, jer će on tako biti zaštićen od habanja i imaće duži vek trajanja.

 • Vesti

  Izrada posteljina po tačnim dimenzijama izrada posteljina po tacnim dimenzijama Postoji dosta prodavnica posteljina u Beogradu ali izrada komadnih posteljina po tačnim dimenzijama je prava retkost na našem tržištu. Iz tog razloga Vas...
  Antialergijska posteljina antialergijska posteljina Antialergijska posteljina svakako može zvučati kao jedan od noviteta koji se pojavio na našem tržištu. Međutim, istina je malo drugačija. Šta zapravo znači...
  Posteljina je veoma bitna za kvalitetan san Da li se noćima mučite kako bi zaspali? Da li Vam se desi da se preznojite, a Vaša posteljina tokom noći zapravo bude...