Jastuk

Kao i kvalitetna posteljina, jedna od najvažnijih stvari za dobar san jeste imati kvalitetan jastuk. Međutim, na tržištu se u ponudi mogu naći različite vrste jastuka, pa može biti prilično nezgodan posao izabrati baš onaj koji je najbolji za vas.
Mnogi ljudi imaju svoj omiljeni jastuk. Neki vole običan ravan jastuk, drugi malo krupniji i ispunjeniji, neki vole anatomski jastuk. S obzirom da najbolji jastuk za vaš san možda nije onaj na koji ste navikli, potrebno je neko vreme probati bilo koji novi jastuk, da bi videli da li vam baš taj odgovara.
 
Prvo što treba da odredite jeste koji je vaš najčešći način spavanja. Da li spavate na leđima, sa strane ili na stomaku. Način na koji spavate je veoma važan u određivanju odgovarajućeg jastuka. Oni koji najviše spavaju sa strane treba da potraže omiljeni jastuk koji obezbeđuje da glava i ramena budu u pravilnom položaju koji ne krivi vrat.

Jastuci

Dormeo jastuk se pokazao kao odličan za one koji spavaju najviše na strani. Za one koji spavaju na leđima veći deo vremena, dormeo jastuk se nije pokazao kao dobar i efikasan (ovo pričamo iz ličnog iskustva).
Upravo zbog toga je veoma važno odrediti način spavanja za izbor pravog jastuka. Ako imate problema za bolovima u vratu ili leđima, anatomski jastuk je verovatno ono što vam treba. Razmotrite takođe i veličinu jastuka, jer mnogi jastuci dolaze u raznim veličinama.
Mnogi će pomisliti da je kupovina dobrog jastuka skupa investicija, to ne mora da znači da će pravi jastuk za vas, onaj koji vama najviše odgovara, biti najskuplji. Zato je važno da odredite vaš stil spavanja i potreba pre nego krenete u kupovinu jastuka.
Sledeći navedene savete u ovom tekstu i imajući u vidu vaš način spavanja, na pravom ste putu da izaberete savršeni jastuk za vaše potrebe koji će u kombinaciji sa kvalitetnom posteljinom biti savršen spoj za kvalitetan san.
  • Vesti

    Izrada posteljina po tačnim dimenzijama izrada posteljina po tacnim dimenzijama Postoji dosta prodavnica posteljina u Beogradu ali izrada komadnih posteljina po tačnim dimenzijama je prava retkost na našem tržištu. Iz tog razloga Vas...
    Antialergijska posteljina antialergijska posteljina Antialergijska posteljina svakako može zvučati kao jedan od noviteta koji se pojavio na našem tržištu. Međutim, istina je malo drugačija. Šta zapravo znači...
    Posteljina je veoma bitna za kvalitetan san Da li se noćima mučite kako bi zaspali? Da li Vam se desi da se preznojite, a Vaša posteljina tokom noći zapravo bude...