Jastuci za spavanje

Pravi izbor jastuka, kvalitetna posteljina i dušek mogu u mnogome poboljšati kvalitet vašeg sna.

Vredno je truda pronaći pravi jastuk koji će vam obezbediti udoban san i ispravno držanje tela. Moguće je da vama ili vašem supružniku, detetu ili nekom drugom isti jastuk ne odgovara.

Jastuke bi trebalo s vremena na vreme oprati u mašini na temperaturi od 60 stepeni.

Jastuk ima kraći vek trajanja u odnosu na posteljinu zbog težine naše glave i posle nekog vremena biva tanji i više ne obezbeđuje pravilno držanje tela tokom sna. Jastuk izrađen od prirodnih materijala će u svakom slučaju duže trajati od sintetičkog jastuka, duže će zadržati svoj oblik i obezbediti ispravno držanje kičme tokom sna.

Treba napomenuti da postoje i jastuci od lateksa koji daju čvrstu podršku telu i njihov oblik dugo ostaje isti, ne sakupljaju prašinu i pogodni su za osobe koje boluju od astme.

Jastuci za spavanje

 • Veličine jastuka:
  Standardni jastuci veličine 50x75cm
 • Budoar jastuci veličine 30x40cm
 • Jastuci kvadratnog oblika veličine 66x66cm (korisni za sedenje u krevetu)
 • Jastuci veličine 50x90cm
 • Jastuci za dodatnu podršku u krevetu

Ako niste sigurni kakav će vam jastuk najbolje odgovarati, razmislite kako spavate. Ako spavate na leđima preporučuje se jastuk srednje veličine, a ako spavate sa strane koristite jastuk koji će vašem vratu pružiti najbolju podršku tokom sna.

U svakom slučaju, preporučuje se da koristite navlake za jastuk, jer će on tako biti zaštićen od habanja i imaće duži vek trajanja.

 • Vesti

  Kako da vaša spavaća soba bude usklađena sa bojama posteljina spavaća soba Spavaća soba je deo u vašem domu u kome provodite dosta vremena. Ako ne preko dana, svake noći ste u njoj. To je...
  Zašto ne treba kupovati posteljine od poliestera posteljine od poliestera Da biste se lepo odmorili i mogli nesmetano da funkcionišete u toku dana, važno je da se dobro naspavate. Često se ljudi žale...
  Rustične posteljine se ponovo vraćaju u modu rustične posteljine Iako će mnogi reći da su staromodne, rustične posteljine se polako ali sigurno ponovo vraćaju u modu. To su pamučne posteljine koje se...