Jastuci za spavanje

Jastuci za spavanje su veoma važni za pravilan san. Pravi izbor jastuka, kvalitetna posteljina i dušek mogu u mnogome poboljšati kvalitet vašeg sna. Sigurni smo da svako od nas želi da spava noću lakše i da se budi odmornije.

Vredno je truda pronaći pravi jastuk koji će vam obezbediti udoban san i ispravno držanje tela. Moguće je da vama ili vašem supružniku, detetu ili nekom drugom isti jastuk ne odgovara.

Jastuci za spavanje se prljaju vremenom i trebalo bi ih oprati povremeno na temperaturi od 60 stepeni.

Jastuk ima kraći vek trajanja u odnosu na posteljinu zbog težine naše glave. Posle nekog vremena jastuk biva tanji i više ne obezbeđuje pravilno držanje tela tokom sna. Jastuk izrađen od prirodnih materijala će u svakom slučaju duže trajati od sintetičkog jastuka. Prirodni jastuk će duže zadržati svoj oblik i obezbediti ispravno držanje kičme tokom sna.

Treba napomenuti da postoje i jastuci za spavanje od lateksa koji daju čvrstu podršku telu i njihov oblik dugo ostaje isti. Ovi jastuci ne sakupljaju prašinu i pogodni su za osobe koje boluju od astme ili bilo kog disajnog poremećaja.

Jastuci za spavanje

Jastuci za spavanje su vam dostupni u više različitih dimenzija.

 • Veličine jastuka:
  Standardni jastuci veličine 50x75cm
 • Budoar jastuci veličine 30x40cm
 • Jastuk kvadratnog oblika veličine 66x66cm (korisni za sedenje u krevetu)
 • Jastuk veličine 50x90cm
 • Jastuci za dodatnu podršku u krevetu

Ako niste sigurni kakav će vam jastuk najbolje odgovarati, razmislite kako spavate. Ako spavate na leđima preporučuje se jastuk srednje veličine, a ako spavate sa strane koristite jastuk koji će vašem vratu pružiti najbolju podršku tokom sna.

U svakom slučaju, preporučuje se da koristite navlake za jastuk, jer će on tako biti zaštićen od habanja i imaće duži vek trajanja. Jastuci za spavanje vam mnogo mogu pomoći ali bitno je da su kvalitetni.

Ukoliko želite da promenite vaš jastuk, savetujemo vas dobro razmislite o tome. Jastuci za spavanje čuvaju vaše zdravlje i pomažu vam da noću lakše zaspite i da se probudite odmorni i bez bolova u vratu.

 • Vesti

  Posteljine za singl krevet Posteljine za singl krevet Posteljine za singl krevet su najpopularniji tekstilni proizvod prošlog veka. Čak i danas ne postoji kuća ili stan koji nemaju bar jedan singl...
  Luksuzne posteljine Luksuzne posteljine Luksuzne posteljine su prava stvar ukoliko ste ljubitelj vrhunskog kvaliteta i dizajna posteljina. Spavaća soba je prostorija u kući ili stanu u kojoj...
  Pamučna posteljina za krevet pamučna posteljina za krevet Pamučna posteljina za krevet je jedna od stvari koje najviše prijaju na kraju radnog dana. Za čovekov organizam i za neometano funkcionisanje, najvažniji...
Call Now Button