Damast posteljina

Opis posteljine: Ime damast je dobijeno po čuvenom, orijentalnom, istorijiskom gradu – Damasku. Damast je najkvalitetnija vrsta pamuka i svojom gustinom će svakako pružiti pravi užitak pri spavanju. Ovaj materijal će Vam svakog dana, iznova i iznova, pružati dodir luksuza, kvaliteta i komfora.

Sastav posteljine: 100% damast.

U cenu posteljine ulaze: Jorganska navlaka, dušečni čaršaf, jastučnice. ( izrada lastiša po potrebi ).

Dimenzije posteljine: Singl ( 140×200 ) ; Dupla ( 200×200 ) ; Jastučnice ( 70×50 ) ;

Cena posteljine: od 6.300,00 do 8.900,00din.

 

IZRADA I PO NARUDŽBINI.

D-art Collection Vam nudi posteljine od damasta. On je prirodni materijal, koji je još od davnih vremena bio poznat kao dobar izbor za posteljinu. Reč je o čistom prirodnom pamuku, koji se ne koristi samo za pravljenje posteljine već i u druge svrhe. Damast je prepoznatljiv po svojoj punoći i gustini materijala.

Posteljina napravljena od damasta, kao i drugi materijali od damasta, često su protkani različitim geometrijskim oblicima, šarama i prugama, a prisutan je i karakteristični sedefasti sjaj u istoj boji kao i materijal.

Važno svojstvo posteljine od damasta jesto to što se materijal od koga je posteljina napravljena može održavati i mašinskim pranjem na visokoj temperaturi, pri čemu ne dolazi do promene svojstava. Posteljina ostaje ista i više desetina godina, što je još jedan od razloga zašto je ova posteljina čest izbor prilikom kupovine posteljine.

Zbog takvih svojstava materijala, posteljina od damasta je veoma zahvalna za peglanje, ukoliko je ono uopšte i potrebno. Jer, uz malo pažnje kod sušenja, damast posteljina ne mora uopšte da se pegla!

Inače, damast posteljina se odlično prilagođava promeni temperature i vlage, tako da i u hladnim i toplim periodima godine, vaša koža može slobodno i nesmetano da diše, čime se obezbeđuje miran san.

Damast posteljina se može naći u ponudi na našim prodajnim mestima, dostupna je u više boja i dezena, tako da možete uklopiti vašu posteljinu sa drugim elementima enterijera. U paketu obično dolazi: jorganska navlaka, čaršav i jastučnica.

Posteljina od damasta je sinonim za kvalitetnu posteljinu, pa ako želite najbolje potražite posteljinu od damasta.

  • Vesti

    Kako da vaša spavaća soba bude usklađena sa bojama posteljina spavaća soba Spavaća soba je deo u vašem domu u kome provodite dosta vremena. Ako ne preko dana, svake noći ste u njoj. To je...
    Zašto ne treba kupovati posteljine od poliestera posteljine od poliestera Posteljine od poliestera mogu praviti mnogo više problema vašem zdravlju nego što mislite. Da biste se lepo odmorili i mogli nesmetano da funkcionišete...
    Rustične posteljine se ponovo vraćaju u modu rustične posteljine Iako će mnogi reći da su staromodne, rustične posteljine se polako ali sigurno ponovo vraćaju u modu. To su pamučne posteljine koje se...