Antialergijska posteljina

antialergijska posteljina

Antialergijska posteljina svakako može zvučati kao jedan od noviteta koji se pojavio na našem tržištu. Međutim, istina je malo drugačija. Šta zapravo znači antialergijska posteljina? Kako bi došli do zaključka na ovu temu krenućemo ispočetka.

Alergija se može javiti u mnogo različitih oblika i to u vidu svraba, znojenja, cvrenila u očima, problema sa disanjem… Naše telo ne reaguje uvek najbolje kada ima dodir sa veštačkim materijalima, a pogotovo ne ukoliko je to posteljina kojom se svake noći pokrivamo. Današnji materijali su u preko 70% slučajeva napravljeni od raznih mešavina sintetike i pamuka. Upravo tu se stvara problem. Sintetika u bilo kojoj kombinaciji ne može nikada biti kao prirodan materijal.

Antialergijska posteljina mora biti deklirisana kao pamučna posteljina

Iako je mnogo njih kojima sintetika možda nikada nije zasmetala, mnogo je veći broj ljudi kojima se ovaj problem javi nekada u toku života. Danas, proizvođači nude antialergijske posteljine koje imaju moderan naziv, a one su zapravo – 100% pamučne posteljine. Naime, svaki materijal koji je deklarisan mora da prođe određene testove i analize.

Osim skupljana ili merenja gramaže uzima se u obzir i sastav materijala, a jedini materijal koji je označen kao antialergijski je zapravo – pamuk. Iz ovoga zaključujemo da je pamučna posteljina zapravo antialergijska. Ona je najbolje je rešenje za sve one koji imaju problema sa alergijama, jer je ona prirodna. Naravno, uz to napominjemo da mora da se vodi računa i o tekstilnoj higijeni jer kompletnu posteljinu treba prati što češće.

Zato, sledeći put kad budete kupovali posteljinu za Vaš dom ili poslovni objekat, dobro obratite pažnju na ispisanu deklaraciju. Antialergijska posteljina mora na sebi da ima upisanu pamučnu deklaraciju.

Antialergijska posteljina čuva vaše zdravlje.

Jedini pravi način da maksimalno zaštitite Vaše zdravlje od alergija tokom noći je da se prekrivate sa prirodnim pamučnim materijalom. Osim što je udobnija i zdravija, prava i kvalitetna pamučna posteljina će Vam i trajati duži niz godina bez ikakvih problema, ukoliko je samo malo pažljivije održavate. Antialergijska posteljina uvek mora biti kvalitetna i ona će vam na taj način trajati dugi niz godina.

Uvek imajte na umu da antialergijska posteljina zapravo služi da vama čuva zdravlje. Ona ima zadatak da zaštiti vas i vaše najbliže. Iako možda deluje da tekstil ne može biti opasan po zdravlje, nije uvek tako. Ponekad se može desiti da usled lošeg materijala vaša koža počne da trpi. Nekada se može desiti da vam smeta sintetika i počnete da kijate. Možete i da se otkrijete usled lošeg protoka vazduha kod sintetičkih posteljina.

Iz ovih razloga je najbolje ne razmišljati previše i opredeliti se za nešto što je pozdano i provereno.

Antialergijske posteljine se uvek mogu izraditi po tačnim dimenzijama. U ovom slučaju je dovoljno da kontaktirate naše dizajnere za sva pitanja i informacije.

  • Vesti

    Posteljine za singl krevet Posteljine za singl krevet Posteljine za singl krevet su najpopularniji tekstilni proizvod prošlog veka. Čak i danas ne postoji kuća ili stan koji nemaju bar jedan singl...
    Luksuzne posteljine Luksuzne posteljine Luksuzne posteljine su prava stvar ukoliko ste ljubitelj vrhunskog kvaliteta i dizajna posteljina. Spavaća soba je prostorija u kući ili stanu u kojoj...
    Pamučna posteljina za krevet pamučna posteljina za krevet Pamučna posteljina za krevet je jedna od stvari koje najviše prijaju na kraju radnog dana. Za čovekov organizam i za neometano funkcionisanje, najvažniji...
Call Now Button