Kako se pere posteljina

kako se pere posteljina

Kako se pere posteljina? Da li postoji neki najbolji način prilikom pranja vaše posteljine? Sveže oprana i mirišljava posteljina sigurno prija svakoj osobi kada posle radnog ili napornog dana legne u svoj krevet. Međutim, da bi Vaša posteljina bila najčistija, podelićemo sa Vama nekoliko korisnih saveta o pranju. Za početak je bitno da znate nekoliko osnovnih stvari. Posteljina se pere na nekih 7-10 dana od trenutka kada ste prvi put legli na nju. Nije važno koliko je često koristite jer čak i da na njoj uopšte nespavate, stvoriće se određeni sloj prašine koji se jedino može skinuti pranjem.

Druga korisna stvar je korišćenje omekšivača. On zapravo služi da malo smekša tekstil prilikom pranja i da pruži lep miris. Savetujemo Vam da kupite neki kvalitetniji omekšivač jer samim tim produžavate rok trajanja materijala. Treća stvar je sortiranje boja. Kao i kod normalnog pranja, odvojite Vašu posteljinu od veša, jer se vrlo lako može desiti da prilikom većih temperatura neki od materijala pusti boju i oboji Vašu posteljinu.

Kako se pere posteljina i na kojoj temperaturi?

Sada kada smo prošli osnovne stvari, malo detaljnije ćemo Vam objasniti o samom načinu pranja. Posteljine koje se mogu prati od 30 do 90 stepeni su isključivo pamuk, pamučni saten i damast. Naravno, obratite pažnju na kvalitet Vaše posteljine prilikom pranja, jer materijali lošijeg kvaliteta ne mogu izdržati visoke temperature. Druga bitna stvar je centrifuga. Savetujemo Vam da ne prepunite mašinu do maksimalnog kapaciteta, jer u tom slučaju nećete moći da operete stvari kako treba. Centrifuga je sasvim dovoljna da bude uključena na srednju jačinu, naravno uz dozvoljeni program na Vašoj veš mašini.

Pranje svilenih posteljina je uvek osetljivije.

Posteljine koje se mogu prati isključivo od 30 do 40 stepeni su svilene posteljine. One su jednostavno vrlo osetljive i na njih treba obratiti malo više paznje prilikom pranja. Uz njih savetujemo da koristite što kvalitetniji omekšivač i što manju centrifugu jer njegov materijal nije previše gusto protkan i zato može lako da se pocepa prilikom pranja.

Naravno, ukoliko imate bilo kakve fleke, prvo naprskajte sredstvo za skidanje fleka pa tek onda posteljinu stavite u veš mašinu. Ukoliko smatrate da je ovaj posao prenaporan za Vas ili Vam oduzima puno vremena, onda slobodno posteljine odnesite na hemijsko pranje, recite o kom materijalu se radi i oni će sve ovo uraditi za Vas.

Nadamo se da smo Vam bar malo pojasnili kako se pere posteljina i da će vam ovi naši saveti značiti. Iskoristite svoje vreme kako bi oprali vašu bračnu posteljinu i bili sigurni da je ona čista, mirišljava i spremna za upotrebu.

  • Vesti

    Posteljine za singl krevet Posteljine za singl krevet Posteljine za singl krevet su najpopularniji tekstilni proizvod prošlog veka. Čak i danas ne postoji kuća ili stan koji nemaju bar jedan singl...
    Luksuzne posteljine Luksuzne posteljine Luksuzne posteljine su prava stvar ukoliko ste ljubitelj vrhunskog kvaliteta i dizajna posteljina. Spavaća soba je prostorija u kući ili stanu u kojoj...
    Pamučna posteljina za krevet pamučna posteljina za krevet Pamučna posteljina za krevet je jedna od stvari koje najviše prijaju na kraju radnog dana. Za čovekov organizam i za neometano funkcionisanje, najvažniji...
Call Now Button